Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vol Leven Bosbaden in het Jaarwiel | LENTE EQUINOX | 2024 | Nabij Hilversum

10 maart @ 09:00 - 13:00

Vol Leven Bosbaden in het jaarwiel

LENTE EQUINOX op zondag 10 maart 2024
Nabij Hilversum van 9.00 tot 13.00 uur
(Lente equinox valt op 20-03-24)

Sfeerimpressie: We bewegen van het donker naar het licht in het ontluiken van de natuur en ons zelf zijn. We zaaien en verwelkomen de zonkracht. Maximaal 12 vrouwen.

Wat is dat fijn, een hele ochtend in rust zijn tijdens een Vol Leven Bosbad. Offline, met alleen de vogels om je heen en maximaal 12 andere vrouwen.
In het bos zijn en de natuur optimaal meemaken op reis naar ontspanning, zelfliefde en compassie.
Met de natuur om je heen verbinden, met jezelf en met elkaar. In een serene en ongedwongen sfeer.
Verzorgd worden en tegelijkertijd zorgen voor jezelf. Want dat laatste doen we zo weinig. Voor ons zelf zorgen door rust te nemen, even offline zijn, niet bereikbaar en beschikbaar zijn.
Hoe fijn is het om een even geen mama te zijn, geen partner, geen collega, geen mantelzorger, gewoon alleen jezelf mogen zijn. In het Jaarwiel, oftewel rondom de seizoenswisselingen, het natuurlijke ritme.

Vier maal per jaar verzorgen wij, mijn collega Myrna en ik, een Vol Leven Bosbad. Rond de Zonnewende in de zomer, waarna de dagen weer gaan korten, rond de Herfstequinox, in de winter rond de Zonnewende en de dagen weer gaan lengen en in de lente rond de Lente-equinox. Tijdens de herfst- en lente equinox zijn de dag en nacht precies even lang. Hoe bijzonder is dat!

Het Vol Leven Bosbad is volledig afgestemd op het betreffende seizoen, haar typische sfeer en eigenheid, de magie van het moment in het jaarwiel, ofwel ons natuurlijk jaarritme. De natuur voedt ons. Letterlijk en figuurlijk. Door haar helende kracht zal ze je inspireren en helpen je juiste pad te kiezen. Of om te verteren wat verteerd mag worden. In de winter, rond de winterzonnewende organiseren we een stiltewandeling met daarbij een zachte, muzikale, energetische oefening.

Wat we gaan doen:
Gedurende een hele ochtend verblijven we in het bos. Ja, ook in de winter, maar dan wat korter. We gaan bosbaden, oftewel, ons onderdompelen in de natuur. En dat heeft niets met water te maken, tenzij het regent. In een heel traag tempo, gaan we mindful door de natuur. We zetten al onze zintuigen in.
Je wordt uitgenodigd fijne oefeningen te doen. Alles in verbinding met de natuur om je heen. Door deze zachte energie kun je meer connecten met jezelf en zal je gaan weten wat goed voor je is. De natuur werkt helend, dat weten we al duizenden jaren.
Naast het bosbaden zal mijn collega Myrna je begeleiden in enkele meditaties en inspirerende energie oefeningen. Het wordt een reis door de buitenwereld en jouw binnenwereld.

Sfeerimpressie Lente Equinox: we bewegen van het donker naar het licht in het ontluiken van de natuur en ons zelf zijn. We zaaien en verwelkomen de zonkracht.

Jouw bijdrage is 79,00. Dit is inclusief thee en lekkers (biologisch en vegan).

 

Gegevens

Datum:
10 maart
Tijd:
09:00 - 13:00
Site:
https://www.facebook.com/events/1279244199469743